Oltiin tänään mökillä. Aamulla lähdettiin ja illalla  tultiin. En ehtinyt edes nukkuu päiväunia, siis en malttanut...

Isäntä kaatoi kolme valtavaa puuta, jotta päästään saunaan. Tai no, eihän niitä puita siihen tarvita, että pääsee saunaan, mutta saa sen kivillä koristellun laatikon lämpimäksi ja löylyä aikaiseksi. Niii-iin ja mökin nuotiopaikan vähän isommaksi. Grillipaikalla emäntä tekee, aah, muurikkalettuja, nam!

Eka puu kaatui sinne minne pitikin, toinen "vähän" väärään suuntaan. Suoraan kohti saunarakennusta, mutta menikin just sen ohi polulle. Hui! Olis tullut rumaa jälkeä, jos olis osunut. Kolmas meni taas oikeeseen suntaan. Kyllä mun isäntä on huippuhyvä moottorisahan käyttäjä. Nyt meillä on paljon puita, joilla sitä kiuasta kuuluu lämmittää.

Mä en päässyt puunkaatoon, mut sain kaivella juuria rannalla. Vaikka meri on vielä osittain jäässä niin kyllä herkkuja löytyi. Ihanaa savea, multaa, hiekkaa, juuria, kaislanpätkiä, kiviä, kaikkea herkkua siis.

Valtteri pääsi näyttämään partiotaitonsa ja sytytti risut savuun. En tiedä mihin se niitä merkkjä lähetteli, mutta kamalan käryn se ainakin sai aikaiseksi.

Toki uimaankin piti päästä. Tosin se uimapaikka oli vähän kutistunut viimekesältä. Ei päässyt kunnolla vielä kroolaamaan. Jos vaikka etutassuilla ensin kurkottais ja koittais veden lämpötilaa, että voisko sinne mennä?

Kyyyllllmmäääääää.

Muistakaa kaikki varoa kevätjäitä. Ne saattaa pettää alta vaikka kuinka kevyt eläin olisi  kyseessä.

Pitää aina päästä turvallisesti maaperälle.

Ja lopuksi juomaan!

Toivotaan, että seuraavalla kerralla olisi jäät jo veks ja vesi lämmintä.

-Timber-Tiku-